caenfrdeites
Setmana europea de prevenció de residus
Setmana europea de prevenció de residus
Butlletí Municipal 140
Butlletí Municipal 140
Subvencions a entitats 2020
Subvencions a entitats 2020
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

A partir de dilluns 8 de juny els serveis de l'Ajuntament tornen a obrir al públic amb cita prèvia i també per videotrucada .
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual.
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Mesures urgents per a fer front a la Covid-19

Aproven préstecs i ajuts directes de 1.500 euros a restaurants, bars i salons d’estètica

Imprimir correu electrònic

ajutsLa Generalitat ha apublicat avui, 22 d’octubre, un paquet de mesures urgents de suport als sectors de la restauració i d'estètica i bellesa, després que hagin estat obligats al tancament temporal dels seus establiments arran de l’entrada en vigor de les noves restriccions per contenir la Covid-19 aprovades pel Procicat.

Ajuts de 1.500 euros 

El Govern català ha previst dues línies d’ajut. La primera actuació consisteix en una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors afectats que hagin patit una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s'eleva a 40 milions d'euros i l'import màxim per a cada beneficiari serà de 1.500 euros.

Per tal d’agilitar-ne el cobrament, el Govern ha establert un termini de cinc dies perquè els propietaris dels establiments traslladin de forma telemàtica les seves sol·licituds a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Podeu resoldre tots els dubtes sobre aquesta mesura clicant aquí.

A més, podeu descarregar-vos el text íntegre de la resolució en el primer document adjunt que trobareu al final de la notícia.

Préstecs de 15.000 euros

En segon lloc, la Generalitat ha activat també una nova línia de finançament a través d'Avalis de Catalunya i l'Institut Català de Finances (ICF). L'objectiu dels préstecs –denominats AVALIS ICF Restauració i Comerç– és impulsar la reactivació dels negoci, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treballs.

La línia de préstecs, dotada inicialment amb 20 milions d'euros, compta amb l'aval del 100% d'Avalis de Catalunya. L'import dels préstecs s'ha fixat en 15.000 euros més les despeses de risc i mutualitat, i els destinataris podran demanar els crèdits a cinc anys amb un any de carència inclòs en el termini.

Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir de demà, 23 d’octubre, a través de la plataforma www.avalis.cat

lloguers01Rebaixa dels lloguers

A banda d'aquestes actuacions, la Generalitat va aprovar dimarts, 20 d’octubre, un decret llei del Departament de Justícia per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials.
Els arrendataris de locals de restauració i bellesa tancats o amb l'ús limitat per les mesures contra la Covid-19 podran renegociar el preu dels lloguers. El decret faculta els titulars dels negocis per iniciar una negociació amb els propietaris dels immobles per establir, de mutu acord, una rebaixa de l'import de la mensualitat.

En cas que no hi hagi acord entre les parts, la norma fixa que l'import del lloguer quedarà automàticament rebaixat al 50%, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar.

Comerç minorista

Les activitats parcialment restringides, com les botigues amb aforament limitat, també es poden acollir a la reducció temporal del lloguer. En aquest cas, la rebaixa de la quota també serà del 50% de la part desaprofitada. És a dir, si un negoci té l'aforament limitat a la meitat, el seu titular haurà de pagar la totalitat del lloguer que correspondria a la meitat de la qual en pot treure rendiment, i el 50 % de la part restringida. En aquest cas, el preu resultant de l'aplicació de la norma seria el 75 % de l’import habitual. Aquest càlcul es podrà fer, fonamentalment, a partir de la limitació dels aforaments i dels horaris d'atenció al públic.

Podeu descarregar-vos el text íntegre de la resolució en el segon document adjunt que trobareu al final de la notícia.

Agenda

10 Desembre
19:00
Espai Can Llaurador
10 Desembre
19:00
Espai Can Llaurador
11 Desembre
19:00
Espai Can Llaurador
18 Desembre - 18 Desembre
10:00 - 14:00
18 Desembre
19:00
Espai Can Llaurador

Exposicions

display:none;
12 Desembre
19:00
PESSEBRE ARTÍSTIC
CMC la Unió

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites