caenfrdeites

L'audiència prèvia al ple - Precs i preguntes

Què és L'audiència prèvia al ple?
  • Els veïns i les veïnes poden intervenir per formular els precs i les preguntes que considerin oportuns sempre que estiguin relacionats amb aspectes de competència municipal.
  • L'alcalde o alcaldessa la convocarà prèvia a cada sessió ordinària del Ple municipal.

Precs i preguntes del ple en curs

Excepcionalment i donada la situació actual del COVID-19, degut a la restricció d'accés a la sala de plens de l'ajuntament de Teià per al proper Ple municipal, es permetran les preguntes que qualsevol vilatà vulgui realitzar en l'apartat precs i preguntes del ple municipal en curs, a través de l'adreça de correu electrònic secretaria@teia.cat tot indicant el nom complert, el DNI i la pregunta a realitzar.

En cas que sigui una pregunta d'índole personal, l'ajuntament de Teià prèviament podrà comprovar l'autenticitat del vilatà.

Les preguntes es llegiran i respondran en directe a través del ple online i es farà arribar una còpia de la resposta a l'interessat/da preferentment per mitjans telemàtics.

 

Butlletí 110   []

Un bany de cultura per Sant Jordi!

Diu la llegenda que un drac ferotge i terrible assolava els voltants de la vila de Montblanc. El terror regnava a tota la contrada, que veia com dia a dia, el monstre causava la mort de persones i ramats sencers .
Els habitants, cansats de viure amb aquesta por i veient l'estrall que ocasionava la fera, van decidir oferir cada dia una persona diferent al monstre per tenir-lo ben tip i evitar així les seves visites a la vila. L'elecció es faria mitjançant un sorteig entre tot el veïnat i aquell que destinés la sort seria lliurat a la terrible fera.
Així es va fer durant molt de temps, i el monstre devia estar satisfet, ja que deixava de fer els estralls que havia fet fins aleshores. La sort, però, va voler que un dia fos la princesa la destinada a morir. Alguns ciutadans, desconcertats amb la notícia, es van oferir per reemplaçar-la, però el rei fou sever i va decidir que, com qualsevol altre dels seus súbdits, la princesa havia de complir les normes i hauria de ser sacrificada. Ella, assumint la tragèdia, s'encaminà amb tristesa cap al llac on residia la fera.
I tot just quan la princesa estava a punt de ser devorada pel drac, aparegué un jove cavaller, muntant un cavall blanc i amb una armadura daurada i lluent. Es tractava del cavaller Sant Jordi, que sense por, va ferir de mort la fera amb un cop de llança. De la sang del drac en va néixer una rosa ben vermella i exuberant, que el cavaller agafà i regalà a la princesa, que sempre més estigué agraïda al ca valler que li salvà la vida.
Aquesta és la llegenda que dóna sentit al dia en què, catalans i catalanes celebrem Sant Jordi combinant dues antigues tradicions: L'obsequi d'un llibre a l'estimat, coincidint amb el Dia del Llibre; i el costum de regalar una rosa a l'estimada. I així, un cop més celebrem la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya i Dia del Llibre i de la Rosa, on de nou, els carrers de pobles i ciutats s'ompliran de parades de llibres i roses.
A Teià, aprofitem aquesta diada per celebrar la Setmana Cultural, una setmana destinada a promoure la cultura i donar difusió a una de les eines més importants del desenvolupament educatiu de l'home: el llibre.
Durant aquesta setmana podrem gaudir d'exposicions, tallers, lectures de versos i contes, concerts i l'esperat lliurament de premis de la Mostra
Literària. 
Tot un seguit d'activitats destinades a fer-nos gaudir, un any més, de la cultura i els llibres!
 

Notícies dels plens

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites