Salutació de l'alcalde

Imprimir correu electrònic
andreuBoschDes d'aquest espai virtual, us dono la benvinguda al web de l'Ajuntament de Teià, porta d'accés a la informació relativa a la nostra administració local i als nostres serveis municipals, des de paràmetres de transparència i alhora portal d'informació de l'activitat del nostre teixit associatiu i dels equipaments de referència socioculturals i esportius. També és una eina de comunicació dels vilatans amb el seu ajuntament, amb la possibilitat de realitzar gestions en línia.

Des d'aquest portal, accedireu a les activitats de la biblioteca de Can Llaurador, la Casa Municipal de Cultura La Unió, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora i el celler romà, el Fons Antoni Batllori Jofré, el Poliesportiu Municipal El Cim, el nou Espai Can Llaurador (centre cívic, cultural i educatiu que també acull l'arxiu municipal), els centres educatius públics (escola bressol municipal Els Galamons, CEIP El Cim i SES Turó d'en Baldiri), les associacions i entitats locals, el servei d'autobusos que connecten Teià amb el Masnou (Ocata) i amb Barcelona amb noves freqüències, l'oferta comercial local i de restauració, etc.

Com a alcalde de Teià, us convido a seguir les nostres activitats socioculturals i esportives a través d'aquest web municipal i les xarxes socials, com ara la Festa Major de Sant Martí, els Concerts a la Fresca "Remor" (que contribueixen també a donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i jardins de cases pairals de Teià) i un munt d'activitats; bàsquet, futbol sala, futbol 7, patinatge, etc. Des del maig de 2017, Teià ha acollit el programa d’activitats del Maridatge dels sentits a l’entorn del perfum, les flors i la gastronomia.

Des d'un punt de vista turístic, Teià forma part dels consorcis de Promoció Turística Costa del Maresme, del Parc de la Serralada Litoral i de Promoció Enoturística del Territori DO AlellaDO Alella. Us recomano el nostre patrimoni cultural: el celler romà de Vallmora (amb accés senyalitzat des de la sortida de la C-32 d'Alella i des de la A-2 al seu pas pel Masnou), on situem Epictet, esclau de Luci Pedani Clement (s. II dC); l'església parroquial de Sant Martí, coneguda com la Catedral de la Costa, que ofereix visites mensuals al campanar; les masies i cases pairals gòtiques (i d'altres estils posteriors); les traces modernistes del nostre municipi, exemplificades amb can Godó (antiga propietat del militar austriacista Sebastià Dalmau i Oller, 1682-1762), les torres de can Godó i altres racons. Avui, sortosament, cases pairals de referència arquitectònica al nostre municipi són habitades: can Wertheim (seu de l'antiga Colònia Sueca Catalana), can Godó, can Barrera, ca l'Antiga (seu de l'espai d'art homònim), can Torrents (que des de fa anys acull un restaurant), etc.

Teià és una de les portes d'accés al Parc de la Serralada Litoral per a ciclistes i excursionistes: des del passeig de la Riera, des del camí de la Serra i la vall de Rials Garrofers (al començament de la qual trobareu el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora i el celler romà) i des del turó del Cementiri (amb un itinerari que arrenca de la Casa Municipal de Cultura La Unió o des del torrent del Dr. Barrera). Descobrireu les fonts recuperades per l'ADF de Teià, especialment al veral del Vedat. Més d'un terç del nostre terme municipal, de 6,6 km2, està inclòs en l'espai d'interès natural. Des de Teià, podeu accedir a través de pistes forestals i camins rurals al Vallès, a Vallromanes, a la pista carenera de la Cornisa (on trobareu el mirador del Parc de la Serralada Litoral, amb vistes meravelloses, a prop de l'ermita de Sant Mateu).

Som un poble molt actiu des d'un punt de vista sociocultural, amb diverses companyies de teatre ben actives, tres corals (Cor Atàlia, Esclat i Picarol), escoles de música i de dansa, els Dimonis de Teià i els Tabalers, la Colla Gegantera, i un munt d'entitats que fan de Teià un exemple de dinamisme cultural.

Benvinguts i benvingudes a Teià!

Andreu Bosch i Rodoreda
AlcaldeAjuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar