Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

El consens deixa pas a la cursa per les eleccions

A menys d’un any de les eleccions el govern es distancia d’aquella declaració d’intencions de l’ inici de la legislatura, basada en la recerca del consens amb la oposició.

Aquest fet es va evidenciar clarament en el darrer ple, on es va aprovar, amb el vot en contra de GT, la incorporació de gairebé 1 milió d’Euros del romanent per inversions per aquest any. El menys teniment cap a GT fou evident, ja que es van obviar totes les nostres aportacions.

No es destina un sol euro a l’escola el CIM, tot i tenir un informe de la Diputació que calcula en 3 milions la inversió necessària. La infraestructura es deteriora dia rere dia, i tot i ser una prioritat pels serveis tècnics municipals (per seguretat), canviar la instal·lació elèctrica (despesa valorada en 150.000 €), no hi ha cap intenció de fer-ho. Si ara que tenim diners, no es planteja fer aquesta inversió, quan es podrà dur a terme?

Es destinen 195.000 € (en total 260.000e) per posar gespa al camp de Futbol. Una despesa que a dia d’avui no va acompanyada de cap projecte real d’inversió. La millora d’aquest equipament esportiu no passa només per col· locar gespa damunt d’ un camp de sorra, sinó per adequar el conjunt de la instal·lació: vestidors, grades, caldera, enllumenat. GT teníem idees a aportar, fins i tot un atrevit projecte, consensuat al seu dia per representats de tots els grups municipals, basat en una instal·lació que s’ autofinançava, no solament en la seva construcció, sinó també en el seu manteniment. El govern actual ha actuat totalment a les nostres esquenes amb aquest projecte. Creiem que una inversió d’ aquesta magnitud per a Teià hauria de tenir el consens de tots.

Tampoc es destina cap partida a Serveis Socials, Gent Gran, Sanitat, Cooperació, i Infància, ni en millores en el reciclatge de la brossa, mentre seguim tenint una via pública plena d’excrements de gossos. En canvi sí que gastaran 20.000 € en un panell informatiu, del tot innecessari, que respon més a un objectiu estètic que no pràctic.

Els problemes d’un poble poden arribar a canviar notablement durant 4 anys, i malgrat existir un programa electoral com a full de ruta, els polítics han de ser flexibles per tal de resoldre les necessitats que va sorgint, i no pensar únicament en el present, sinó en les futures generacions.

Per acabar, una reflexió: Es curiós que el govern promogui un pla de participació per a tots els vilatans, quan en canvi s’ obvien totalment les propostes i opinions del nostre grup, tot i representar una tercera part de l’ electorat.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat