Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

No modificar les ordenances en temps de crisi, una oportunitat perduda!

Un Ajuntament disposa de dues grans eines per dibuixar el futur econòmic de poble i dels seus vilatans: La primera, i potser la més important, el pressupost. Tal com el seu nom indica, és, d’una banda, una previsió d’ingressos de l’ens local convertida en una fotografia, més o menys nítida, de quina recaptació podrà tenir l’Ajuntament (impostos, subvencions, preus públics, transferències d’altres administracions...) i, d’altra banda, un dibuix de quines són les prioritats del Govern en matèria de despesa, és a dir, on abocarà els diners ingressats. La segona eina són les ordenances municipals, on es regula l’import de l’IBI per l’any següent, i altres impostos.

En un moment com el que estem, enmig d’una crisi sanitària immensa i que repercuteix i repercutirà en l’economia mundial, també la dels teianencs i teianenques, ens sorprèn en gran mesura que el Govern de CaT-ERC hagi defugit del Ple d’Ordenances (històricament es fa a l’octubre) i de l’oportunitat de reduir, ni que sigui transitòriament, l’import de l’IBI per a l’any 2021, tenint en compte que la crisi causada per la COVID-19, serà profunda i severa. I més per a un ajuntament amb cintura econòmica, i amb un romanent de tresoreria acumulat pels volts de 5.000.000€ que li permetria invertir sense témer la reducció d’ingressos per IBI. Per a les famílies, mantenir l’IBI, si aquestes famílies tenen menys ingressos (atur, ERTO, baixes per positius COVID, etc), vol dir MÉS PRESSIÓ FISCAL.

Hem posat diferents mesures sobre la taula per afavorir el comerç, hem fet propostes per a combatre la crisi, però el govern ha fet tard i ha mostrat manca d’anticipació. Malgrat tot, Junts per Catalunya Teià som aquí per ferlos memòria, al costat dels teianencs i teianenques i per afirmar que els bons governs són els que en situacions difícils prenen decisions valentes i no deixen perdre una oportunitat que afavoriria tota la ciutadania.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat