Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

El camí de l’1 d’octubre

Fa un mes que s’ha complert el quart aniversari d’una de les fites més importants de Catalunya en la seva història. El referèndum de l’1 d’octubre de 2017, conduït per la ciutadania, esperonat per les entitats socials catalanes i assumit pels polítics dels partits sobiranistes, va representar una il·lusió col· lectiva i un empoderament que ens va portar a plantar-nos davant l’estat espanyol i creure que el futur d’una Catalunya lliure i independent era possible.

Tots recordem què vàrem fer els dies precedents, i sobretot, la jornada de votació amb la “vetlla” dels locals electorals, durant la nit anterior. Teià va respondre, com no podia ser d’altra manera, i els carrers al voltant de les meses, supuraven animació, emoció i entusiasme, en veure la mobilització i comprovant que els teianencs havíem sortit en massa per votar, amb un resultat del 90% de vots afirmatius en favor d’una República Catalana.

Des de Junts-Teià creiem que aquest és el camí. Que la unitat que vàrem viure al voltant del referèndum de l’1 d’octubre, no s’hauria d’haver perdut mai, malgrat que les ferides obertes per la repressió, persecució, empresonament i exili, fos l’única proposta d’un Estat Espanyol humiliat per la determinació dels catalans, fent trontollar l’estratègia i la unitat.

La recent detenció i alliberament del MHP Carles Puigdemont a l’Alguer ha demostrat que l’exili és qui exporta el conflicte i l’internacionalitza. El conflicte polític de Catalunya continua al tauler d’escacs d’Europa per la feina que es fa des de l’exili, malgrat que els mitjans i els polítics d’Espanya i també d’una part de Catalunya, vulguin menysprear-la, donant importància a una taula de negociació innòcua, que només servirà perquè el Gobierno d’Espanya aprovi els seus pressupostos i blanquegi la repressió.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat