Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

Al fons, a la dreta

Primer, volem agrair a la ciutadania, i també als servidors públics, empreses i teixit associatiu, l’esforç que fan contra la COVID. I traslladar el nostre escalf als qui han patit de més a prop els seus estralls.

Per superar aquesta crisi cal polítiques d’ajut a persones i empreses, reforçar els serveis públics i lleialtat entre governs i amb els seus ciutadans.

Així, tots els grups municipals (també PSC) hem recolzat l’aprovació d’un ajut per mantenir el Bambi; o mocions reclamant al govern espanyol mesures de conciliació laboral i permetre als ajuntaments usar el superàvit.

Però a l’hora de reclamar mesures al Govern de la Generalitat, altres grups han preferit el “quedar bé” amb el seu partit.

Com l’abstenció d’ERC a la moció perquè la Generalitat pagui el deute pendent per l’escola bressol; o el NO de JXCAT i ERC a exigir-li millor finançament local i que aixequi la suspensió de l’ajut a lloguers.

El més sorprenent és el NO de JXCAT i ERC a la nostra moció contra el tancament del servei d’urgències 24 hores que el CAP del Masnou presta a Alella, El Masnou i Teià.

Degut a la COVID, el Departament de Salut de la Generalitat (ERC) ja va reduir l’horari només de 20 a 22h i caps de setmana de 8 a 14h. Però al juny decidí suprimir-lo del tot i que havíem d’anar al CUAP de Badalona (Dr. Robert), per sempre. Salut inaugurà el CUAP, fa un any, per descol·lapsar les urgències als hospitals i resoldre un dèficit al Baix Maresme. Ara diu que permet suprimir les urgències del CAP del Masnou, perquè aquest té poques màquines (el normal en urgències dels CAP) i poques visites (les de sempre).

En saltar la notícia, els tres alcaldes (ERC) van dir no saber res.

De moment, Salut aturà la supressió, per “l’augment d’activitat registrat els últims 15 dies” (?); però al Ple de setembre a ERC se li mig escapà que és “per les pressions socials que hi ha hagut”.

Felicitem les veïnes i veïns que s’han autoorganitzat per manifestar-se i recullen signatures en col·laboració amb molts comerços.

Pel PSC són “retallades” de la dreta de sempre. Volem les urgències 24h!


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat