Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

Els carrers seran sempre nostres!

No pensaven en els carrers de Teià, els qui fa poc entonaven el càntic del títol. O no pensaven en els problemes dels carrers de Teià, que són de tots i que s’analitzen al “Pla de mobilitat urbana sostenible de Teià” (PMUS), elaborat per la Diputació i que l’Ajuntament sotmetrà a aprovació properament.

El PMUS estudia i proposa solucions, per exemple, al problema de moltes voreres intransitables per ser massa estretes (agreujat per pals de cablejat telefònic, o arbustos procedents d’habitatges o del bosc mateix; com al final del c/ Josep Puigoriol, on diàriament transiten escolars a peu i han d’esquivar als cotxes).

El PMUS també fa interessants propostes per millorar punts perillosos o amb congestió de vehicles. I vol potenciar la mobilitat a peu, bicicleta o patinet, reduint a 30 km/h la velocitat permesa i reconvertint l’entorn de la parròquia i l’ajuntament en carrers de prioritat invertida en favor dels vianants.

Les propostes del PMUS eliminarien places d’aparcament, però diu que es compensaria amb àrees d’aparcament en zones més allunyades (malauradament, el PMUS ja no pot compta r amb l’aparcament per a 100 vehicles sota la pista de bàsquet, proposat pel “Pla d’ordenació urbanística”, però que ERC-JUNTS-GT van decidir obviar només per no demorar la nova pista).

El que no solucionarà el PMUS és l’eterna falta d’execució del soterrament de la Riera, al tram urbà, que hauria de canalitzar les aigües, sorra, restes vegetals... arrossegats en dies de pluja intensa, com al passat setembre.

El soterrament té un cost milionari, que al 1994 l’Estat va acordar finançar i executar, quan la Generalitat aprovés un projecte. Però després l’Ajuntament s’hi oposà al projecte, per possibles riscos sobre els plataners. La Generalitat va refer el projecte al 2009, però Ajuntament i Generalitat no van concloure la seva tramitació i per això l’Estat no va poder executar les obres. I degut al temps transcorregut, l’any 2018 la Generalitat va iniciar un projecte d’actualització de l’anterior. Esperem, pel bé de tots, que no ho tornin a fer!


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat