Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

La política del “Tío Gilito”

En els dibuixos de Disney, l’Ànec Donald i els seus tres nebots tenien un Oncle Garrepa que ens feia riure molt, amb la seva obsessió d’acumular diners i més diners pel simple plaer de banyar-se entre monedes i bitllets.

La seva imatge va venir-nos al cap quan, al Ple de novembre, ERC presentà una moció relativa al nou Decret-llei que regula l’impost municipal de “la plusvàlua” (impost que grava l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, des que un propietari comprà casa seva, fins que més tard la ven).

La moció explica que la normativa antiga (aprovada pel PP) era injusta, perquè en alguns casos es cobrava l’impost als veïns sense haver existit realment un increment de valor dels terrenys, o l’impost superava l’increment de valor produït.

Gràcies al Tribunal Constitucional i, finalment, al recent Decret-llei del Govern de l’Estat, s’ha posat fi a aquella injustícia.

No obstant, la moció d’ERC, aprovada amb JUNTS, GT i CIUTADANS, demana a l’Estat que creï un “Fons Compensatori Permanent” que segueixi proporcionant als ajuntaments aquells diners que, injustament, venien recaptant als seus veïns. I com es finançaria el Fons? Doncs cobrant aquells diners als ciutadans per algun altre lloc, és clar!

Sorprèn que això ho demanin uns partits que, en el Ple, acostumen a defensar la contenció de la despesa i que s’abaixin o suprimeixin impostos. Fins que arriba de debò una possible baixada d’impostos als veïns: aleshores demanen a l’Estat el contrari del que deien.

També sorprèn que hagin tingut temps de córrer a preparar aquesta moció i a lamentar-se davant l’Estat, però no hagin tingut temps de preparar la modificació de l’Ordenança fiscal de Teià, per adequar-la a la nova normativa.

I en fi, sorprèn que això ho reclami un Govern de Teià que porta anys recaptant als vilatans més impostos dels que necessita, o dels que és capaç de gestionar; com acrediten els 4.000.0000 € que l’Ajuntament té acumulats en el banc, sense cap ús (de fet ens costa calés, tenir-los allà).

Al PSC-TEIÀ volem una política financera millor.


Més en aquesta categoria: « Els carrers seran sempre nostres!
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat