caenfrdeites
Nadal i Reis a Teià 2021 - 2022
Nadal i Reis a Teià 2021 - 2022
Butlletí Municipal 143
Butlletí Municipal 143
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
Mou-te pel zero a Teià!
Mou-te pel zero a Teià!
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

L’Ajuntament vol fer habitatge social per a joves als pisos dels mestres

Imprimir correu electrònic
casa dels mestresEl ple de l’Ajuntament celebrat ahir va donar llum verd a l’expedient per sol·licitar a la Generalitat la desafectació de l’edifici conegut com la casa dels mestres: un bloc de vuit habitatges situat al carrer de Josep Puigoriol, entre el Poliesportiu i l’Escola El Cim. En el passat, aquests pisos estaven reservats als professors que exercien al poble, però fa anys que no hi viu ningú. L’immoble és propietat municipal, però el consistori no en pot disposar fins que el Departament d’Educació no hi renunciï expressament.

Ara, l’Ajuntament voldria destinar-los a habitatge social per a joves, davant la manca d’oferta a preus assequibles per aquest col·lectiu. De fet, la iniciativa respon a una de les propostes recollides en el Pla Local de Joventut per al període 2017-2020. El titular d’aquesta regidoria, Andreu Porta, explica que “quan se’n retorni l’ús al municipi podrem iniciar els tràmits per redactar un conveni amb una cooperativa d’habitatge perquè els rehabiliti”.

Pla de Millora Urbana
El ple també va aprovar per unanimitat el Pla de Millora Urbana corresponent a la tercera fase de la urbanització del sector de la Solera, a l’entorn de l’avinguda de José Roca Suárez-Llanos i els carrers del Tenor Viñas i del Pont. La seva tramitació incorpora les prescripcions de la Comissió Territorial d’Urbanisme pel que fa a l’alçada reguladora màxima i l’ordenació volumètrica dels edificis que s’hi construiran. Segons l’alcalde, Andreu Bosch, els serveis tècnics municipals atorgaran la corresponent llicència d’obres a curt termini, la qual cosa suposarà una injecció econòmica per a les arques municipals que girarà a l’entorn dels 200.000 euros.

Crítiques a la Justícia
Els grups municipals van donar suport a dues mocions. La primera exigia l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i blasmava “la deriva antidemocràtica de l'estat espanyol”. L’alcalde va denunciar “la conjura del poder policial i judicial”, i va criticar l’empresonament “injust i arbitrari” dels consellers i la presidenta del Parlament. Bosch va alertar que “s’està instruint una causa general contra l’independentisme i una autèntica cacera de bruixes. Des del món municipal –va dir– no ens aturarà cap barrot ni cap cop de porra. Ens mantindrem ferms en defensa de la llibertat i el ple exercici de la democràcia contra la dictadura del 155 i a favor de les persones que volen ser tractades com a ciutadans i no com a súbdits”.

En nom d’ERC-Compromís amb Teià, Montse Riera, va afirmar que “aquesta deriva autoritària ja fa temps que la patim i ara ens ha esclatat a la cara amb sentències indignes com la de La Manada o el judici als nois d’Altsasu”, i va assegurar que “poques coses et fan sentir més desemparada que la injustícia dels qui han d’impartir justícia”.

La portaveu de GT, Teresa Casellas, va apuntar que “la justícia espanyola s’allunya cada cop més de la realitat” i va contraposar que no es consideri violació una agressió sexual i que en canvi s’empresoni algú per manifestar-se.

També Francesc Ribas, en representació del PDeCAT, va mostrar el seu malestar: “per acabar amb la mala justícia volem educar les noves generacions en la pau, el respecte i la solidaritat”. Ribas va expressar la seva simpatia pels “veïns d’Espanya que pateixen un estat podrit, corcat i pudent”, i va proclamar que “els carrers seran sempre feministes”.

Per acabar, la corporació municipal va aprovar una moció de suport a Proactiva Open Arms. El text rebutja de pla les acusacions de les autoritats italianes i líbies contra aquesta ONG per tràfic de persones i associació delictiva. La regidora de Cooperació, Montse Riera, va defensar la feina dels socorristes i la prevalença del dret del mar: “la protecció de la vida és una prioritat absoluta i salvar persones no pot ser mai un delicte”.

Agenda

CARTELL MARXES.JPG
09 Desembre - 09 Desembre
09:45 - 13:00
club du livre.jpg
09 Desembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell Cicle Cinemaop.jpg
10 Desembre
19:00
CMC la Unió
bandaOP.jpg
11 Desembre
12:00
XBM rigoletto_liceu_bofill_04.jpg
13 Desembre
19:00
hora del conte nadons.jpg
14 Desembre
17:30
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok LaboratoriFiccioDigital.jpg
15 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM_racopoetic.jpg
16 Desembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
davinci tallatop.jpg
16 Desembre
19:00

Exposicions

martins1OP.jpg
12 Desembre - 16 Desembre
12:00 - 00:00

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites