Imprimir aquesta pàgina

Comença el curs escolar amb prop de 800 alumnes

13 Setembre 2021 ~

El Cim02Avui dilluns, 13 de setembre, comença el curs escolar 2021-2022 amb prop de 800 alumnes inscrits als centres educatius d’infantil, primària i secundària de la població.

La regidora d’Educació, Montse Riera, destaca que “les llars d’infants comencen gairebé plenes” i recorda que l’Escola Bressol Els Galamons “ofereix cinc places de P0 per a nadons menors d’1 any”. Les famílies interessades poden contactar amb la direcció del centre al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé per telèfon al 93 555 86 32.

Les novetats, centre a centre

Escola Bressol Municipal (EBM) Els Galamons:

- El curs es va iniciar el passat dia 8 en període d’adaptació, sense incidències.

- Com tots els anys senars, l’EBM ofereix 54 places de 0 a 3 anys.

- Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha ampliat el nombre d’educadores de suport i ha incrementat les hores dedicades a neteja i cuina, a causa de la pandèmia. Tot plegat suposa una despesa suplementària de 50.000 euros anuals.

Escola Bressol Bambi:

- El curs es va iniciar el passat dia 6 en període d’adaptació, amb normalitat.

- Com l’any passat, l’Ajuntament de Teià subvenciona les famílies que hi portin els seus fills i filles de 0 a 3 anys amb 80 euros mensuals per alumne.

El Cim04Escola El Cim:

- Com el 2020-2021, el col·legi segueix aprofitant totes les dependències per reduir la ràtio d’alumnes de cada grup bombolla.

- L’escola comença el curs amb 432 alumnes matriculats.

- Aquest estiu, l’Ajuntament ha realitzat reformes a la zona d’educació infantil i treballs de pintura per un import global de 35.000 euros. També s’ha fet una obertura a la terrassa que hi ha al costat de l’entrada al centre (vegeu-ne la foto) per instal·lar-hi, més endavant, un aparcament de bicicletes i patinets. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol afavorir la mobilitat sostenible, els hàbits saludables i l’autonomia personal.

Institut Turó d’en Baldiri:

- El Departament d’Educació ha obert tres línies de 1r d’ESO per atendre’n les sol·licituds.

- L’Institut inicia el curs amb 237 alumnes matriculats de 1r a 4t d’ESO.

Mesures anti-Covid

Durant el curs escolar 2020-2021 es van contagiar menys d’un 6% d’alumnes i professionals, però la variant delta és transmet amb major facilitat que les soques anteriors de la malaltia.

Per aquesta raó, la Generalitat manté la pràctica totalitat de mesures preventives en matèria sanitària per garantir la normalitat als centres educatius.

- Les escoles tindran un infermer o infermera de referència que gestionarà els casos sospitosos de Covid-19.

- Els centres educatius també tenen la recomanació de prendre diàriament la temperatura de tot l'alumnat.

- Sempre que sigui possible, les entrades i sortides es faran de forma esglaonada, en franges de 10 minuts.

- L'ús de la mascareta a l'aula és obligatori per al professorat, el personal d’administració i tots els alumnes de més de sis anys.

- Els alumnes s'organitzen en grups estables de convivència.

- Es recomana la ventilació natural, mitjançant l'obertura de portes i finestres per generar fluxos d'aire creuats.

- No caldrà mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres.

- No han d’anar a classe els infants que presentin símptomes de coronavirus o que estiguin pendents del resultat d'una prova PCR si conviuen amb un cas confirmat.

Novetats generals

- Les famílies podran entrar als centres mantenint les mesures sanitàries. Si l'entrada al centre es fa pel pati, els alumnes podran ser acompanyats.

- Les zones comunes com els patis es podran compartir entre diferents grups, amb mascareta. 

- Si a l’espai exterior hi ha un sol grup de convivència, els seus membres podran anar sense mascareta.

Canvis als instituts

Els canvis més significatius estan associats a la campanya de vacunació i afecten especialment els alumnes a partir dels 12 anys que ja tenen la pauta completa o que han passat la malaltia.

Amb caràcter general, els grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa no s’hauran de confirnar encara que hagin tingut contacte estret amb un positiu fora del centre.
Quan es confirmi un cas positiu dins d’un grup bombolla, s’haurà de fer una prova diagnòstica i estudi de contactes a tot el grup, independentment de l'estat vacunal dels seus inetgrants. Aquest estudi, però, variarà segons si la persona té la pauta completa de vacunació o no:

- Les persones vacunades i/o que han passat la malaltia en els darrers 6 mesos se’ls ha de fer un test d’anntígens el mateix dia o l’endemà; si el resultat és negatiu, poden continuar les classes presencials i no fer quarantena.

- Les persones no vacunades o amb pauta incompleta se’ls ha de fer una PCR entre el quart i el sisè dia i han de fer quarantena durant 10 dies, independentment del resultat de la prova.

Podeu descarregar-vos el protocol de gestió dels casos de Covid-19 en els centres educatius en el document adjunt que trobareu al peu d’aquesta notícia. També podeu consultar les preguntes més freqüents relacionades amb l’inici de curs en aquest enllaç.