caenfrdeites
Butlletí Municipal 146
Butlletí Municipal 146
Subvencions a entitats 2022
Subvencions a entitats 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Premien la Comissió de Festes amb el Teia de Plata i lliuren el Teianenc de l'any al consultori local

Imprimir correu electrònic

comissióAvui, 11 de novembre, l’Ajuntament de Teià ha tingut lloc a La Unió l’acte de concessió del guardons del Tei de Plata i del Teianenc de l’any. L’acte que ha estat conduït per la regidora de Cultura, Olga Parra, i ha servit per reconèixer els mèrits de la Comissió de Festes i del personal del consultori local de Salut, respectivament.

Tei de Plata

El Tei de Plata és el guardó honorífic que lliura la corporació municipal a persones o entitats com a reconeixement a tota una trajectòria. Per aquest motiu, la Comissió Informativa Plenària reunida el passat 27 de juliol va acordar la seva concessió a la Comissió de Festes com a col·lectiu ciutadà que té com a objectiu la realització d’activitats relacionades amb el foment de la cultura i de la participació popular en l’esfera social.

Parra ha destacat que el premi “no se centra en les persones que en formen part en el moment actual o que n’han format els darrers anys, sinó que es tracta d’un reconeixement a la tasca feta per un col·lectiu de persones, inevitablement variable al llarg del temps, que es remunta a la restauració dels ajuntaments democràtics, a final dels anys setanta, o fins i tot abans”.

En aquell context es van reprendre les festes populars i moltes entitats van proposar les seves pròpies activitats de manera sectorial. Calia, però, una visió de conjunt i calien mans per dur a terme tasques diverses, per a les quals no es disposava –ni es disposa ara– de prou efectius contractats, ni dels recursos econòmics per contractar-ne. A tal efecte, cada regidor de Cultura es va envoltar dels seus col·laboradors, que aportaven el seu temps de manera desinteressada en favor de l’organització de les propostes generades, i no només per a la Festa Major, sinó per totes les manifestacions culturals o tradicionals que s’anaven recuperant de mica en mica.

Aquell va ser l’embrió de l’actual Comissió de Festes, que es va configurar com a tal coincidint amb la contractació professional d’una tècnica municipal de Cultura, que n’assumeix el lideratge. A partir del 2004, la Comissió de Festes va adoptar més protagonisme i capacitat de decisió, la qual cosa va afavorir la seva consolidació, amb un nucli força estable i nombrós al llarg del temps, que no només hi participa de manera pràctica sinó que participa en l’organització logística, aportant i contrastant iniciatives per a la consecució i orientació de la Festa Major i de tot el conjunt d’activitats culturals que es desenvolupen al llarg de l’any, com són: Nadal i Reis, Carnaval, Remor, Setmana Cultural i el que calgui.

Per il·lustrar-ho en imatges, s'ha projectat un vídeo de 13 minuts amb algunes imatges històriques i el testimoni dels ex-regidors de Cultura Joan Botey, Oriol Vall-llovera i Francesc Ribas, de la dinamitzadora cultura Teresa Casals i de l'actual tècnica de l'àrea, Maria Federico. No hi ha dubte que, sense la MOBA -com anomenen irònicament la "ma d'obra barata"-, les festes populars s'haurien de repensar de dalt a baix. Tots ells han destacat el "bon rotllo" que s'hi respira, les complicitats que s'hi estableixen i el dolor per la pèrdua d'alguns dels membres durant la pandèmia, com la Maria, la Sílvia i en Dani.

Per tot plegat, l’Ajuntament “vol fer honor a totes les persones que n’han format part al llarg del temps i que en formen part ara”, ja que es tracta d’un grup heterogeni en edat, creences, punts de vista, interessos culturals o d’altra índole, que treballa de manera desinteressada i generosa, propositiva i enriquidora, inclusiva, amb camaraderia i tolerància, amabilitat i alegria, per al conjunt de les Festes i la Cultura del nostre poble”.

A continuació, l’alcalde, Andreu Bosch, ha lliurat la placa amb el Tei de Plata als membres actuals de la Comissió, que han accedit a l'escenari abillats amb la capa de Sant Martí.

viózquezTeianenca de l’any

Prèviament al Tei de Plata, el regidor de Participació Ciutadana, Jordi López, ha donat a conèixer el resultat del procés participatiu de proposta de candidatures i votació popular del Teianenc de l’any, el premi que reconeix la tasca feta al llarg dels dotze mesos previs per part d’una persona vinculada al poble.

Enguany, el guardó ha estat per als serveis locals de Salut, representats en la persona de la doctora Maria Viózquez, “per l’excel·lent atenció ciutadana i la proximitat de servei durant la pandèmia de la Covid-19 a Teià”.

La doctora, que fa set anys al capdavant del consultri, ha traslladat als assistents l'agraïment "de l'equip humà de Teià i d'Ocata" i ha posat en valor la feina de tot el personal. "Des d'en Pol, el Marçal i el Pau, que saluden als usuaris pel seu nom i gestionen els seus dubtes; fins a l'Antonio, la Núria, la Charo, en Jaume, la Sole, la Margarida i així fins l'infinit". En aquest sentit, la facultativa ha garantit que "seguirem treballant per oferir una salut pública d’equitat, igualtat i respecte a tots els teinanencs i teianenques" i ha admès que "l'últim any ha estat especialment dur". I ha afegit: "Formem part de Teià i podem dir amb orgull que hem compartit alegries i dols amb vosaltres, i aquest premi és compartit amb totes les associacions i persones que han hagut de treballar amb dificultats i han patit pèrdues".

amanda i cloeAl costat de Viózquez, també han pujat a l’escenari dues nenes, que han estat distingides amb una “menció especial a la participació i a l’amistat”. Es tracta d’Amanda Cabello, “pel seu interès en el procés participatiu per triar el Teianenc de l’any”, i Cloe Saudino, “pel valor de l’amistat, que ha fet que fos proposada com a Teianenca de l’any”. Totes tres –Viózquez, Cabello i Saudino– han estat obsequiades amb un ram de flors per part de l’alcalde i han rebut l’aplaudiment i el reconeixement del públic.

Agenda

book club.jpg
Dilluns, 12 Setembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM_racopoetic.jpg
Dijous, 15 Setembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 17 Setembre - 17 Setembre
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
Xirriquiteula_LAIKA01.jpg
Diumenge, 18 Setembre
18:00
Teatre de la Flor de la Palma
contes de la mostra literaria.jpg
Dimarts, 27 Setembre
18:00
XBM WEB CIENCIA FICCIÓ.jpg
Dimecres, 28 Setembre
19:15

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites