Imprimir aquesta pàgina

El bosc i el drac Baldiri, protagonistes del Casal d’Estiu

03 Juny 2022 ~

Cartell CasalAquest divendres, 3 de juny, la mesa de contractació ha fet la proposta d’adjudicació per a la prestació del servei del Casal d’Estiu municipal a l’agència de serveis de lleure i animació Brúixola, amb més de vint anys d’experiència organitzant casals, colònies i activitats per a escoles, esplais i agrupaments escoltes destinades a infants i joves. La mesa de contractació també ha analitzat l’oferta presentada per l’Escola d’Educadors Quiràlia.

Centre d’interès

Brúixola, que abans de la pandèmia ja s’havia fet càrrec del Casal d’Estiu de Teià, compta amb un equip de professionals amb un important bagatge basat en l’educació no formal, les activitats de lleure i el contacte amb la natura.

En aquesta edició, el centre d’interès del Casal d’Estiu és el descobriment del poble de Teià i la seva història a través dels éssers fantàstics que viuen al municipi. Tots ells habiten a la muntanya, de manera que el bosc serà “un aliat clau” per dur a terme el projecte. Sota el títol de Les aventures del drac Baldiri, els assistents al Casal tindran l’oportunitat de conèixer el seu protagonista, acompanyat per en Taliano, l’Elionor i en Pere.

Cinc eixos pedagògics

El projecte pedagògic del Casal es fonamenta en cinc grans eixos, dels quals es nodreixen els objectius generals i específics que es treballaran a través de diverses accions educatives:

- Autonomia i iniciativa, amb l’objectiu d’afavorir l’autonomia individual.

- Inclusió, per oferir a tots els infants l'oportunitat de créixer conjuntament compartint experiències i situacions d’aprenentatge.

- Solidaritat, perquè els nens i nens descobreixin l’esforç i el plaer de pertànyer a un col·lectiu.

- Felicitat, perquè aprenguin a ser feliços i fer feliços als altres a partir a partir d’experiències vitals, senzilles i intenses.

- Il·lusió, amb la finalitat que desitgin autosuperar-se i contribuir a millorar el món que els envolta.

Quatre sortides i una nit al Casal

A més d’anar a la piscina municipal, el Casal ha programat quatre excursions en autocar i una nit de convivències.

El 30 de juny es farà una sortida a Arbúcies per visitar-hi un rierol i descobrir la diversitat biològica d’aquest espai, amb l’ajuda de lupes i altres estris.

El 7 de juliol s’anirà d’excursió al parc nou del delta del Llobregat, un gran espais d’ombra prop del riu que és un lloc ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure.

El dia 14 tindrà lloc la Nit vora el foc, una experiència emocionant i enriquidora difícil d’oblidar gràcies a la màgia del contes, el joc de nit i la complicitat de dormir amb els amics i amigues. Aquella tarda, els infants tornaran al Casal a les 19h i hauran de portar el sopar, un necesser, un sac, una màrfega, una llanterna i una màrfega. L’esmorzar de l’endemà anirà a càrrec del Casal.

El 21 de juliol, els infants aniran a la casa de colònies El Pinatar, a Gualba, on gaudiran d’un munt d’activitats d’aventura i natura. S’espera que en Taliano els haurà preparat un seguit d’invents perquè els provin i els donin el vistiplau.

Per últim, el dia 28 tothom s’haurà d’esprémer al màxim per trobar tots els secrets que el Lladre haurà amagat al Parc de les fonts d'Argentona.

Reunió informativa i inscripcions

El proper dimarts 7 de juny, a les 18.30h, se celebrarà a La Unió una reunió informativa per a les famílies interessades.  

Al peu de la notícia trobareu informació complementària sobre el Casal d’Estiu. El procés per apuntar-s’hi s’iniciarà el dia 7 i finalitzarà el 20 de juny. Les inscripcions es podran fer telemàticament, de la manera següent:

1. A partir del dia 7, descarregueu i empleneu el formulari d’inscripció que trobareu en aquest enllaç.

2. Adjunteu i envieu la documentació necessària a l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Documentació necessària

La documentació requerida està formada per:

- Full d’inscripció degudament emplenat.
- Fotocopia o fotografia de la targeta sanitària.
- Fotocopia del llibre de vacunes o declaració responsable per a nens i nenes no vacunats.
- Comprovant de pagament de com a mínim el 50% de l’import total d’inscripció. Hi ha de constar el nom de la persona participant.

Assistència telefònica

Si no teniu accés a Internet, Brúixola habilitarà un canal telefònic per ajudar-vos a fer els tràmits a partir del dia 7 trucant al 648 20 40 45.